Takaisin

Eläinlääkinnän kyselyn kooste sähköisestä ajanvarauksesta 1.-15.12.2017

Tervon kunnan ympäristöterveyspalvelujen toiminta-alueella otettiin syksyllä käyttöön eläinlääkäripalveluiden sähköinen ajanvaraus, jonka kautta voi varata lemmikeille rokotusaikoja. Sähköisen ajanvarauspalvelun arviointia ja kehittämistä varten palvelusta haluttiin saada palautetta käyttäjiltä, kuntalaisilta.

E-raadin kautta toteutettuun kyselyyn osallistui 60 vastaajaa. Yli puolet vastaajista ei ollut käyttänyt eläinlääkinnän sähköistä ajanvarauspalvelua, mutta käyttäisi palvelua tulevaisuudessa. Lisäksi vastaajat olivat kiinnostuneita käyttämään sähköistä ajanvarausta muitakin toimenpiteitä koskevissa varauksissa. Rokotusajan sähköistä varaamista oli kokeillut vain kolme vastaajaa. Sen sijaan useille palvelu oli tuntematon.

Sähköinen ajanvaraus nähtiin hyvänä lisäpalveluna, joka vapauttaa eläinlääkärin puhelintuntiin tilaa kiireellisten aikojen varaamiseen ja antaa asiakkaalle mahdollisuuden hoitaa varauksia muulloinkin kun monelle kiireiseen aamuaikaan.

Kyselyn vastausten pohjalta sähköiselle ajanvarauspalvelulle on tarve. Palvelun laajentaminen koskemaan myös muita kiireettömiä eläinlääkäriajanvarauksia tullaan selvittämään. Eläinlääkinnän sähköisen ajanvarauspalvelun tunnettavuuden parantamiseksi on myös jatkossa tehtävä työtä.

Vastaajien kesken arvottiin 50 euron arvoinen lahjakortti paikalliseen yritykseen. Arpaonni suosi Petri Waseniusta Pielavedeltä. Kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille!

> Kooste kyselyn vastauksista