Kuulutukset

Takaisin

Kasvomaskien noutopiste

Tervon kunta on varautunut maan hallituksen linjauksen mukaisesti varmistamaan kasvomaskien saanti THL:n suosituksen mukaisessa tarpeessa ja tilanteessa oleville kuntalaisille. Maskeja on saatavissa virastotalolta (Tervontie 4) aukioloaikojen puitteissa arkisin klo 9-14 välisenä aikana tuulikaapista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on linjannut, että kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on noudattaa turvavälejä, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Lähtökohtaisesti kasvomaskien hankinta tulee hoitaa itse. Maan hallitus on kuitenkin linjannut, että vähävaraisiksi itsensä kokemien ihmisten on mahdollista saada maskit kunnan kustantamina.