Takaisin

Osallistumme tänään digitaalisen turvallisuuden TAISTO21-harjoitukseen

Osallistumme tänään digitaalisen turvallisuuden TAISTO21-harjoitukseen

 

Valtakunnallinen TAISTO21 on tietosuoja- ja tietoturvaloukkauksia simuloiva harjoitus, joka auttaa kehittämään tietoturvallisuuden hallintaa, johtamista ja viestintää häiriötilanteissa.

 
Mahdollisuus kehittää ja testata digiturvan toimintamalleja
TAISTO-harjoituksen tavoitteena on kehittää digimaailman häiriötilanteiden hallintaa. Harjoituksessa pääsemme testaamaan ja kehittämään omia digiturvallisuuteen liittyviä toimintamallejamme, prosessejamme ja ohjeitamme. Harjoitus auttaa tunnistamaan kehitystarpeita ja parantaa harjoitustiimin kykyä toimia yhdessä.
Digiturvallisuuden edelläkävijät harjoittelevat digiturvaa säännöllisesti. Jatkuva harjoitteleminen on tärkeää, koska digitaalinen toimintaympäristö muuttuu koko ajan. Vain harjoittelemalla voimme varmistaa palveluiden turvallisuuden – sen, ettei tietojen eheys, luottamuksellisuus tai saatavuus vaarannu häiriötilanteessakaan.
 
Digiturvallisuus rakennetaan yhdessä
Neljättä kertaa toteutettava TAISTO on suunnattu erityisesti julkishallinnolle ja sen sidosryhmille, ja se on osallistujille maksuton. Viime syksynä TAISTOssa harjoitteli yhteensä 250 organisaatiota. Tänäkin vuonna harjoitukseen osallistuu monenlaisia toimijoita, kuten valtionhallinnon organisaatioita, oppilaitoksia, eri kokoisia kuntia sekä erilaisia yrityksiä. Näin harjoitus vahvistaa myös yhteiskunnan digiturvallisuutta kokonaisuutena.
 
TAISTO21-harjoituksen toteuttaa Digi- ja väestötietovirasto, joka on suunnitellut harjoituksen yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Kyberturvallisuuskeskuksen, tietosuojavaltuu-tetun toimiston, Valtorin ja Turvallisuuskomitean kanssa.
 
Lue lisää TAISTO21-harjoituksesta: https://dvv.fi/taisto

Ota yhteyttä:

Tervon kunta
017 499 111 (neuvonta)
017 3872 240 (fax)
tervon.kunta@tervo.fi

Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9.00-11.00 ja 12.00-14.00.

Neuvonta ja chat-asiakaspalvelu
on avoinna ma-pe 8.00-15.00

Käynti- ja postiosoite
Tervontie 4, 72210 Tervo

Lähetä salattu viesti