Takaisin

Suomen paras kyläkoulu -hankkeen kuulumisia

Suomen paras kyläkoulu -hankkeen kuulumisia

Kesälomat on nyt vietetty ja syyskauden alkaessa uuden koulun rakentamishankkeen pariin on jälleen palattu kunnan puolella. Loppukeväästä kunta tilasi Kuntarahoitus Oyj:n kuntien talouteen ja rahoitukseen erikoistuneelta tytäryhtiöltä Inspiralta kouluhankkeen rahoitus- ja toteutusmuotojen esiselvityksen. Eilen illalla (30.8.2022) Inspira esitteli tämän kunnanhallitukselle. Esiselvityksen tarkoitus on toimia koulun rakentamista koskevan päätöksenteon tukena.

Inspira on esiselvityksessä vertaillut hankkeeseen sopivia toteutusmuotoja, joita ovat perinteinen urakka, KVR (kokonaisvastuurakentaminen) -urakka sekä kiinteistösijoittajavetoinen toteutus. Lisäksi esiselvityksessä on tarkasteltu eri rahoitusvaihtoehtoja ja sitä, miten valittu rahoitusmuoto vaikuttaa kunnan taseeseen, tulokseen sekä kassavirtaan.

Inspiran tekemä esiselvitys esitellään myös erikseen koulutyöryhmälle.

Ensi keskiviikkona (7.9.2022) koululla järjestetään koulun vanhempainilta, jossa myös kunnanhallituksen puheenjohtaja Touko Raatikainen on paikalla kertomassa koulurakentamisen tämän hetkistä tilannetta vanhemmille.

 

Koulutyöryhmän puolesta,

Mari Jalava, sivistystoimesta vastaava
mari.jalava[at]tervo.fi, 044 749 9263


Ota yhteyttä:

Tervon kunta
017 499 111 (neuvonta)
tervon.kunta@tervo.fi

Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9.00-11.00 ja 12.00-14.00.

Chat-asiakaspalvelu on avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaan ma 12-18, ti - pe 9-15

Käynti- ja postiosoite
Tervontie 4, 72210 Tervo

Lähetä turvapostia