Ilmavoimat toimeenpanee BAANA23 lentotoimintaharjoituksen sekä sen jatkumona RUSKA23 Ilmaoperaatioharjoituksen 18.-30.9.2023

Kulkuluvat Tervon maantietukikohdan alueelle Baana 23- ja Ruska 23-harjoituksen aikana

Ilmavoimien Baana 23- ja Ruska 23-harjoituksen aikana on voimassa liikenne- ja liikkumisrajoituksia Tervon tukikohdan alueella 18.-27.9.2023. Alueen asukkaille ja perustellusta syystä luvan tarvitseville myönnetään määräaikaan mennessä tehdyn hakemuksen perusteella kulkulupa. 

Hakemusten jättömahdollisuus päättyi Tervon kunnan sivujen kautta 11.9.2023 mennessä. Myöhemmin tehtävät hakemukset tulee lähettää Karjalan lennoston sähköpostiin: karjalanlennosto@mil.fi

Sähköpostitse lähetetyssä hakemuksessa tulee olla seuraavat tiedot:
Etunimi              
Sukunimi           
Syntymäaika (pp.kk.vuosi)       
Matkapuhelin  
Osoite, johon kulkulupaa haetaan                   
Peruste (esim. asuinpaikka/ kesäasunto/työpaikka)
Kiinteistötunnus/tilanumero   
Mahdolliset talouden muut henkilöt, joille haetaan kulkulupaa samoilla perusteilla kuin yllä ilmoitettu osoite. Lisähenkilöistä ilmoitettava etunimi, sukunimi, syntymäaika

Karjalan lennoston lähettämien tekstiviesti-ilmoitusten mukaan myönnetyt kulkuluvat ovat voimassa harjoituksen aikana kuvallisen henkilökortin esittämällä. 

Liikennejärjestelyt ja liikkumisrajoitukset Tervon alueella 

Harjoitustoiminta aiheuttaa liikennejärjestelyjä Karttula – Tervo välisen seututien 551 (Sininen tie) sulkemisen vuoksi sekä liikkumisrajoituksia lähialueen asukkaille. 

Seututie 551 välillä Karttula – Tervo suljetaan liikenteeltä Tervon varalaskupaikan kohdalta maanantaina 18.9. kello 10.00 alkaen. Tie avataan yleiselle liikenteelle keskiviikkona 27.9. kello 18:00 mennessä. Sulun aikana kaikki tieliikenne ohjataan kiertotietä Karttula (seututie 554) – Ahvensalmi (teiden 551 ja 5512 risteys) – Tervo (yhdystie 5512). 

Puolustusvoimien käyttöönottamalla harjoitusalueella liikkuminen on sallittu vain kulkuluvan saaneilla, kuvallinen henkilökortti (passi, ajokortti, kelakortti, henkilökortti) on esitettävä pyydettäessä. Vanhempien mukana liikkuva alle 18v. lapsi ei tarvitse erillistä henkilökorttia. Lapsen erikseen liikkuessa moottoroidulla ajoneuvolla on esitettävä kuvallinen henkilökortti.

Pyydetään huomioimaan, että lentotoiminnan aikana alueelle ei pääse ja on varauduttava viiveeseen.

Harjoituksen aikana kulkulupa-asioista voi kysyä numerosta 0299 235298.

Lisäksi muistutetaan, että harjoituksen aikana harjoitusalueella on dronen lennättäminen ja metsästys kielletty 24h. Perusteena on henkilö- ja lentoturvallisuus.

Harjoitusalue / vaikutukset liikennejärjestelyihinVaikutukset liikennejärjestelyihin

Yhteystiedot

Alueella liikkumiseen liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä numeroon 0299 235 298.

Kiinteistön käyttämisestä aiheutuneet vahingot Karjalan lennoston harjoitusalueilla Tervossa:

Yhteyshenkilö Antti Maijala 
0299 800 (vaihde)
postiosoite: PL 5, 70901 TOIVALA
sähköposti: kirjaamo.karlsto(at)mil.fi

Harjoitukseen liittyvää viestintää Karjalan lennostossa hoitaa:

Tiedotussihteeri Niina Pirskanen
0299 230 273
niina.pirskanen(at)mil.fi