Koronaepidemian ja maan hallituksen linjausten vaikutukset Tervon kunnan palveluihin.

(Päivitetty 2.8.2021 klo 16.50)

Tervon, Keiteleen ja Vesannon kuntien yhteinen alueellinen varautumisryhmä kokoontuu tiistaiaamuisin. Työryhmässä käydään läpi ajankohtaiset asiat koronaepidemiaan liittyen ja työstetään varautumissuunnitelmia.
 

2.8.2021 Pohjois-Savon alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä on huolissaan alueen lisääntyvistä tartunnoista ja kehottaa noudattamaan suosituksia turvaväleistä, käsihygieniasta ja kasvomaskin käytöstä tarkasti, jotta tartunnat kääntyisivät laskuun. Suositukset koskevat myös koronarokotuksen saaneita.
Ryhmä vetoaa ja kannustaa voimakkaasti siihen, että kaikki ottaisivat rokotteen, kun siihen on mahdollisuus.
Kasvomaskia suositetaan käyttämään kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
Alueella on voimassa kiihtymistason maskisuositus, jonka mukaisesti maskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa esimerkiksi:
- joukkoliikenteessä
- koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistusta, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
- työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä
- harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan käyttämissä sisätiloissa, jos samassa tilassa on useampia henkilöitä
- julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, esimerkiksi:
-- kaupat ja ostoskeskukset
-- postit, pankit, kirjastot ja muut vastaavat sisätilat
-- liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat)
-- uimahallit, maauimalat, kylpylät ja saunat (yleiset tilat ja pukeutumistilat)
-- kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat
-- konserttisalit ja muut elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat
-- teatterit ja muut esittävien taiteiden esittämiseen käytettävät tilat
-- elokuvateatterit ja muut elokuvien ja muiden vastaavien audiovisuaalisten teosten esittämiseen käytettävät tilat
-- museot ja galleriat
Lue koko tiedote

14.6.2021 Kysteri tiedottaa: Tervon koronarokotukset laajenevat yli 16-vuotiaisiin Tervon terveysaseman tulevan kesäsulun (19.7.-15.8.2021) vuoksi ajan rokotukselle pääsevät nyt varaamaan kaikki yli 16-vuotiaat tervolaiset. Aikoja tulee varattavaksi myös kesäsulun jälkeiselle ajalle. Käytäthän ajanvaraukseen ensisijaisesti sähköistä Omakysteri palvelua, jonka löydät osoitteesta www.kysteri.fi Voit myös soittaa ajanvarauspuhelimeen p. 017-171 162. Soitamme sinulle takaisin, kun rokotusaikoja on tarjolla. Lue tiedote

 

14.6.2021 Kunnanvirasto avoinna 14.6.-4.7.2021 välisenä aikana arkisin klo 9-11 ja 12-14. Kunnanvirasto on suljettu 5.-25.7.2021 vuosilomien vuoksi. Sulkemisaikaan kiireellisissä asioissa sosiaalitoimen päivystysnumero on 044 749 9251 (virka-aikaan) sekä kiinteistöpäivystysnumero 044 749 9353. Asiakaskäynneistä on kaikissa tapauksissa sovittava etukäteen.

4.6.2021 Omakysteri palvelu aukeaa 7.6.2021 osoitteessa www.kysteri.fi. Palvelu mahdollistaa sähköisen ajanvarauksen korona-rokotuksiin, aikoja avataan varattavaksi rokotteiden saatavuuden mukaan. Palveluun kirjautumisen jälkeen järjestelmä huomioi automaattisesti ennalta ohjelmoidut rajaukset kuten rokotettavan iän ja asuinpaikkakunnan. Näin palveluun aukeaa näkyväksi vain tietyt ajat. Mikäli et löydä palvelusta varattavia aikoja itsellesi, johtuu tämä todennäköisesti rokotusjärjestyksen toteutumisesta.

3.6.2021 Itä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa 17.5.2021 antamansa päätöksen koskien yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittamista Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Sosiaali- ja terveysministeriö ei enää ohjaa rajoittamaan yleisötilaisuuksia epidemian perustason alueilla. Itä-Suomen aluehallintovirasto katsoo, että yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittaminen sen toimialueella ei ole enää välttämätöntä Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Vaikka rajoituksia puretaan, myös perustason alueilla yleisötilaisuuden järjestäjällä tulee olla selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa tartuntalain 58 c pykälän mukaiset, velvoittavat hygieniakäytännöt, kuten mm. mahdollisuuden käsien puhdistamisen, riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen. Selvitys tehdään omaan käyttöön ja se auttaa järjestäjää huolehtimaan tilaisuuden terveysturvallisuudesta. Lue Avin tiedote

 

1.6.2021 Nilakan alueen koronarokotukset ja muutoksia koronaneuvontapuhelimen aukioloon.

TIEDOTE NILAKAN ALUEEN  KORONAROKOTUKSISTA 1.6.2021

Koronarokotukset laajenevat:

  • Kaikki yli 16-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat
  • Kaikki yli 40-vuotiaat perusterveet

voivat nyt tilata rokotusajan soittamalla oman terveysasemansa rokotusajanvarauspuhelimeen ja jättämällä viestin.

Lähiviikkoina aukeaa myös sähköinen ajanvaraus, asiasta tulee vielä erillinen lehtitiedote, linkki tulee Kysterin verkkosivuille.

Pyydämme soittajia ilmoittamaan aikaa varatessaan, kuuluvatko riskiryhmään vai ovatko perusterveitä, riskiryhmiin kuuluvat pyritään rokottamaan ensin.

Soitamme rokotusajat ja toivomme ihmisten vastaavan terveysasemalta tuleviin puheluihin.

Pyydämme kaikkia kärsivällisesti odottamaan soittoa, aikoja annetaan varausjärjestyksessä ja sitä mukaa, kun rokotteita apteekista saadaan. Toistaiseksi rokotetaan vielä yli 50-vuotiaita.

Rokoteajanvarauspuhelimet, jätä viesti:

Tervo 017-171 162, Pielavesi 017- 171 161, Keitele 017-171 160, Vesanto 017-171 165

Riskiryhmät 1 ja 2 ks. THL:n nettisivut.

Kukin kunta saa rokotteita asukaslukunsa mukaan, joten emme voi valitettavasti laajasti rokottaa väliaikaisesti kunnissamme asuvia henkilöitä (esim. mökkiläiset), vaan heidän on varattava rokotusaika kotikuntiinsa.

Lue tiedote Kysterin sivulta.

 

MUUTOKSIA 7.6.2021 ALKAEN NILAKAN KORONANEUVONTAPUHELIMEN AUKIOLOON

Maanantaista 7.6.2021 alkaen koronaneuvontapuhelin puh. 017 171 031 on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-12.

Neuvontanumerosta annetaan ohjausta ja neuvontaa koronavirukseen liittyen. Lisäksi tarvittaessa tehdään lähete koronanäytteenottoon sekä varataan näytteenottoaika.

Jos henkilö on antanut suostumuksen tekstiviestin lähettämiseen, saa hän vastauksen negatiivisesta koronatestivastauksesta puhelimeensa tekstiviestillä. Näytevastauksia ilmoitetaan myös neuvontapuhelimesta.

Huomioithan, että neuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Soita puhelimeen vain kerran ja jää odottamaan takaisinsoittoa, näin et ruuhkauta neuvontapuhelinta.

Koronavirukseen liittyvissä kysymyksissä kuntalaisia kehotetaan olemaan yhteydessä yllä olevaan neuvontanumeroon, jotta terveyskeskuksen varsinainen päivystysnumero ei ruuhkautuisi.

 

28.5.2021 Tervossa on todettu yksi uusi koronatartunta. Tervossa on todettu tartuntoja yhteensä 5. Uusi tartunta on ns. jälkitartunta eikä altistuneita tartunnasta ole. Tartunnan saanut on ollut jo karanteenissa ja on nyt eristyksessä 4.6.2021 asti. https://www.tervo.fi/-/tervon-kunnan-koronatiedote-28-5-2021-tervossa-todettu-yksi-uusi-koronatartunta

 

25.5.2021 Tervossa ei ole todettu uusia koronatartuntoja. Haluamme muistuttaa edelleen turvavälien, maskinkäytön sekä hyvän yskimis- ja käsihygienian tärkeydestä. Testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä, älä liiku sairaana kotisi ulkopuolella.
SavoGrown alueen maatiloilla ja mansikkapelloilla ahertaa tänäkin kesänä suuri joukko kausityöntekijöitä. Koronaturvallisuuteen on panostettu niin terveydenhuollossa kuin maatiloilla ja yrityksissäkin. Kaikki kausityöntekijät testataan rajalla maahan tullessa. Kolmen vuorokauden kuluttua ensimmäisestä testistä heidät testataan uudelleen paikkakunnalle saavuttua. He ovat karanteenissa siihen saakka, kunnes saavat negatiivisen tuloksen toisesta testistä. Sen jälkeen he voivat liikkua vapaasti.
Maatilat ja yritykset ovat hoitaneet testaus- ja karanteenivelvoitteen hyvin ja kausityövoiman testaus on terveydenhuollon hoidossa, joten paikalliset asukkaat voivat olla levollisin mielin.

20.5.2021 Tervossa on tänään todettu yksi uusi tartunta. Tartunta on erillinen aiemmista tartunnoista. Tartunnan saanut on ollut jo aiemmin karanteenissa ja on nyt eristyksessä. Jatkotartuntoja tästä ketjusta ei ole. Kunnan koronavarautumisryhmä painottaa, että jo aiemmin annettuja ohjeistuksia on noudatettava ja niistä on pidettävä kiinni täysimääräisesti. Huolehdi siis turvaväleistä, käytä maskia, muista hyvä yskimis- ja käsihygienia, hakeudu matalalla kynnyksellä testiin, älä liiku sairaana kotisi ulkopuolella.

18.5.2021 Kaksi tartuntaa todettu tänään. Kysteri on tiedottanut Tervon kunnan johdolle tänään, että perjantain koronatapauksen jälkeen on todettu kaksi tartuntaa Tervossa. Kaikki tartunnan saaneet ja altistuneet ovat olleet karanteenissa jo perjantaista 14.5. lähtien.

Kunta tiedottaa heti, mikäli uusia tartuntoja todetaan lisää tai tarvitaan lisää rajoitustoimenpiteitä. Kunnan oma ja alueellinen koronavarautumisryhmä seuraa tilannetta päivittäin ja tekee tarvittavat toimenpiteet.
    
Terveysaseman koronaneuvontapuhelin vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin numerosta 017 171 031 ma-to klo 8–15 ja pe 8-13. Huomioithan, että neuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Soita puhelimeen vain kerran ja jää odottamaan takaisinsoittoa, näin et ruuhkauta neuvontapuhelinta.
   
Noudatetaan THL:n antamia koronaohjeita ja toimitaan vastuullisesti myös vapaa-ajalla   
• töihin ei tulla sairaana, koronatesteihin hakeudutaan myös vähäisillä oireilla   
• pidetään turvavälit  
• käytetään maskia   
• huolehditaan hyvästä käsihygieniasta  
• asenna koronavilkku älypuhelimeesi

14.5.2021 Tervon kunnassa on tänään todettu ensimmäinen koronatartunta. Kysteri ja kunta ovat ryhtyneet heti tarvittaviin toimenpiteisiin. Tartunnan saanut on eristyksessä ja jatkotartuntoja ei ole. Nyt on vielä tärkeää noudattaa annettuja ohjeita – käytetään kasvomaskia, huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä. Varautumisryhmämme on valmiudessa. Tiedotamme heti, mikäli uusia tartuntoja todetaan tai tarvitaan lisätoimenpiteitä.

12.5.2021 Viisarit kuntien koronavarautumisryhmä linjasi kokouksessaan 11.5.2021, että huolimatta Pohjois-Savon maskisuosituksen muuttumisesta perustasolle, kouluilla pidetään maskeja lukuvuoden loppuun saakkaa, perustuen ohjeeseen lähikontaktien välttämisestä. Myös muissa kunnan palveluissa ja toiminnoissa maksisuositus pysyy edelleen voimassa.

6.5.2021 Nilakan alueen koronarokotukset laajenevat. Kaikki yli 16-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat sekä kaikki yli 50-vuotiaat perusterveet voivat nyt tilata rokotusajan soittamalla ajanvarauspuhelimeen 017-171 162 ma-pe klo 9-15 ja jättämällä viestin. Ilmoitathan viestissä kuulutko riskiryhmiin vai oletko perusterve. Rokotusajat soitetaan terveysasemalta sitä mukaa, kuin rokotteita saadaan. Kysterin tiedote

3.5.2021 Alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on rauhoittunut edelleen. Väestön rokottaminen on kesken, joten turvatoimia on edelleen jatkettava. Kiihtymisvaiheen maskisuositusta sisätiloissa jatketaan vielä tässä vaiheessa. Psshp:n tiedote
Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 29.4.2021 päätöksen, jonka mukaan Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella voidaan järjestää enintään 50 henkilön kokoontumisia. Alueellisesti rajatuissa tiloissa voidaan järjestää myös yli 50 henkilön yleisötilaisuus tai yleinen kokous edellyttäen, että tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille enintään 50 henkilön erillisiin alueisiin, joihin on oltava omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta ja yleisön turvallisuus voidaan kussakin lohkossa varmistaa noudattamalla Opetus- ja kulttuuriministeriön  ja THL:n turvaohjeita. Määräykset ovat voimassa ajalla 3.5.2021 - 31.5.2021. Avin tiedote


23.4.2021 Tiedote Nilakan alueen koronarokotuksista.
Nilakan alueen 70 vuotta täyttäneet asukkaat on saatu pääosin rokotettua. Niitä elokuun loppuun mennessä 70 vuotta täyttäviä, jotka eivät ole saaneet rokotetta/rokotusaikaa, pyydetään ottamaan yhteyttä omahoitajaansa saadakseen rokotusajan.
Pyydämme kaikkia 16-69 –vuotiaita riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia tilaamaan rokotusajan soittamalla oman terveysaseman rokotusajanvarauspuhelimeen 017 171 162 ma-pe klo 9-15 ja jättämällä viestin. Soitamme rokotusajat ja toivomme ihmisten vastaavan terveysasemalta tuleviin puheluihin. Pyydämme kaikkia kärsivällisesti odottamaan soittoa, aikoja annetaan sitä mukaa, kun rokotteita apteekista saadaan.

20.4.2021 Tervossa ei ole todettu koronavirustartuntoja. Alueella on edelleen voimassa kiihtymisvaiheen maskinkäyttösuositus, etätyösuositus sekä ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien erityisen suojaamisen suositus. Itä-Suomen aluehallintovirasto on 19.4.2021 tekemällään päätöksellä kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n nojalla Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla yli kahdenkymmenen (20) henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Mainituissa tiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Määräys on voimassa ajalla 23.4 - 22.5.2021. Lue Avin koko tiedote.

14.4.2021 Tervossa ei ole todettu koronavirustartuntoja. Haluamme muistuttaa maskien käytön tärkeydestä, etätyösuosituksesta sekä ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien suojaamisesta. Nilakan alueen 70 vuotta täyttäneet asukkaat on saatu pääosin rokotettua. Alueemme rokotuskattavuus on 32-39% (Pohjois-Savo 20,8%, koko suomi 20,2%). Tiedote Nilakan alueen koronarokotuksista ja aikatauluista.

12.4.2021 Alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa, että Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin epidemiatilanne on edelleen rauhoittunut ja ilmaantuvuus jatkanut laskua.
Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan:
• kiihtymisvaiheen maskinkäyttösuositus
• etätyösuositusta silloin kun se on toteutettavissa sekä
• ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien erityinen suojaaminen
Lue koko tiedote

Nilakan alueen koronarokotustiedote

30.3.2021 Alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa, että Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä koronaepidemian ilmaantuvuus on ennallaan ja tartuntaketjut hyvin jäljitettävissä, joten perustason määrittely säilyy ja voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan. Uutena rajoituksena on valtioneuvoston asetus ravintoloiden sulkemisesta kolmen viikon (18.4.2021 saakka) ajaksi myös Pohjois-Savossa. Lue tiedote

23.3.2021 Alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa, että Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemia ei ole laajentunut todettujen rypäiden ulkopuolelle merkittävässä määrin, joten perustason määrittely säilyy ja voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan. Osa näistä, kuten maskinkäytön suositus, ovat kiihtymisvaiheen suosituksia, jotka on haluttu pitää voimassa. Lue tiedote kokonaisuudessaan.

17.3.2021 Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 23.3.2021–22.4.2021. Lue Avin tiedote kokonaisuudessaan.

11.3.2021 Kysteri jatkaa edelleen 70 vuotta täyttäneiden rokotuksia. Terveysasemalta soitetaan rokotusaika tähän ryhmään kuuluville.
50-69-vuotiaat THL:n riskiryhmään 1 kuuluvat kuntalaiset voivat varata rokotusajan soittamalla omalle terveysasemalle ja jättämällä viestin vastaajaan.
Soittoaika ma-pe klo 9-15, puhelinnumero 017 171 162
Terveysasemalta soitetaan rokotusaika vasta sitten, kun rokotteita on saatavilla. Rokotukset kestävät viikkoja ja ne etenevät sitä tahtia, kun terveysasemalle saadaan rokotteita.

1.3.2021 Tästä päivästä alkaen voivat 65-69 -vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat kuntalaiset varata rokotusajan soittamalla omalle terveysasemalle ja jättämällä viestin.
Soittoaika klo 9-15
Puhelinnumero 017 171 162
Rokotusaikoja annetaan vain tästä numerosta.
Huomioittehan, että ajanvarausnumero saattaa alkuun ruuhkautua ja takaisinsoittoa voi joutua odottamaan useamman päivän, kun jonoja puretaan. Terveysasemalta soitetaan rokotusaika, kun rokotteita on saatavilla. Lue tiedote

25.2.2021 Tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset eivät vielä koske Tervoa ja Pohjois-Savoa.
Hallitus linjasi neuvottelussaan 24.2.2021 siirtymisestä välittömästi koronaepidemian torjunnan tasolle kaksi. Yhteensä seitsemän sairaanhoitopiirin alueella ohjataan otettavaksi heti käyttöön tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset. Lisäksi yhdeksälle kiihtymisvaiheen alueelle suositellaan käyttöön samoja toimia.
Tervon, Keiteleen ja Vesannon alueellinen koronavarautumisryhmä kokoontuu viikoittain ja seuraa tilannetta ja sen kehittymistä tarkasti.
Pohjois-Savon alueellinen koordinaatioryhmä on todennut, että tilanne alueella on tällä hetkellä rauhallinen eikä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella ole voimassa lisärajoituksia.
Koordinaatioryhmä suosittelee edelleen kiihtymisvaiheen mukaista kasvomaskin käyttöä. Käyttösuositus koskee yli 12-vuotiaita. Maskia kannattaa käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.
Koordinaatioryhmä myös muistuttaa, että karanteeniohjeita on noudatettava ja koronatestiin on mentävä, jos oireita tulee.
Hiihtoloma lisää matkailua myös Pohjois-Savon alueella. Mikäli ilmaantuu koronaan viittavia oireita, tulee ennen lähtöä hakeutua testiin. Jos on jo matkalla ja oireita ilmaantuu, tulee hakeutua koronatestiin, ja olla omaehtoisessa karanteenissa, kunnes testitulos saadaan. Erityistä huomiota tulee kiinnittää ikäihmisten ja riskiryhmäläisten suojaamiseen mahdollisten alueelle suuntautuneiden vierailujen tai matkojen aikana. Koordinaatioryhmä ei suosittele matkustamista ulkomaille.

24.2.2021 Viikolla 8 jatkuvat kotihoidon asiakkaiden sekä heidän puolisoidensa tai samassa taloudessa asuvien omaishoitajien (yli 70-vuotiaat) koronarokotukset. Iäkkäiden (yli 70-vuotiaat) koronarokotuksia on joillain terveysasemilla päästy jo toteuttamaan ja rokotukset laajenevat viikolla 9. Rokotettavat kutsutaan puhelimitse rokotusajalle terveysasemalle. Lue koko tiedote Nilakan alueen koronarokotusten etenemisestä.

18.2.2021 Kotisairaanhoidot ovat aloittaneet asiakkaidensa ja näiden kanssa samassa taloudessa asuvien omaisten koronarokotukset kotikäynneillään. Myös yli 80-vuotiaiden koronarokotukset ovat alkaneet Nilakan terveyskeskuksissa. Rokotettavat kutsutaan puhelimitse rokotusajalle terveysasemalle. Osastonhoitajilla on listat kaikista kuntiemme ikäihmisistä ja huolehdimme, että kukaan rokotetta haluava ei jää ilman sitä. Tiedote Nilakan alueen koronarokotuksista

17.2.2021 Tervo, Keitele ja Vesanto ovat perustaneet yhteisen alueellisen varautumisryhmän. Toimialueellamme tilanne on ollut koko poikkeusolojen ajan rauhallinen ja yhteisellä varautumisryhmällä pyritään mm. tehostamaan eri yhteistyötahojen ajankäyttöä, yhtenäistämään ohjeistuksia ja tulkintoja sekä tarjoamaan kollegiaalista tukea yli kuntarajojen.

Ryhmä teki seuraavat alueelliset linjaukset:
- Yleiset ja yleisötapahtumat tulee toteuttaa Itä-Suomen Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaisesti.
- Lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja muuta nuorisotoimintaa voidaan järjestää kuntien tiloissa niissä lasten tai nuorten ryhmissä, joissa he muutoinkin kohtaavat harrastustoiminnassa tai koulussa. Tartuntavaara lisääntyy, kun eri ryhmät sekoittuvat ja siksi kuntien tiloissa noudatetaan tätä ohjetta. Ohje koskee kaikkea Keiteleen, Tervon ja Vesannon kuntien tiloissa järjestettävää lasten ja nuorten toimintaa, olipa toiminnan järjestäjänä joku kunnista tai yhdistys. Toiminnan järjestäjä vastaa siitä, että voimassaolevia maski-, turvaväli-, käsi- ja yskimishygieniasekä siivousohjeita noudatetaan.

12.2.2021 Itä-Suomen aluehallintovirasto on 12.2.2021 tehnyt päätöksen, jolla se jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista. Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yli kahdenkymmenen (20) hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Päätös on voimassa Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella eli Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakuntien kunnissa. Määräys on voimassa 22.3.2021 saakka. Kts. Avin tiedote

20.1.2021 Itä-Suomen aluehallintovirasto on 20.1.2021 tehnyt päätöksen, jonka mukaan kaikki yli kahdenkymmenen (20) hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Päätös on voimassa Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella eli Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakuntien kunnissa. Määräys on voimassa ajalla 23.1.2021 - 22.2.2021. Kts. Avin tiedote

19.1.2021 Tervon yhtenäiskoulun 5-6 luokille suositellaan vahvasti maskin käyttöä. Yläluokkalaisten ja henkilökunnan maskinkäyttösuositus on edelleen voimassa. Myös nuortenilloissa on voimassa vahva suositus maskien käytölle. Maskeja on jaossa koululla ja nuorisotilassa. Kts. koko tiedote "Maskinkäyttösuositus laajenee Tervon yhtenäiskoulussa ja nuortenilloissa.

22.12.2020 Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Itä-Suomen alueella sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää alle kahdenkymmenen (20) henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Tilaisuuksien turvallisuus on varmistettava noudattamalla tarkasti opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.
Määräys on voimassa ajalla 23.12.2020 - 22.1.2021. Avin tiedote

22.12.2020 Matkailu voi lisätä riskiä koronatartuntaan ja epidemian leviämiseen. Joulua voi kuitenkin turvallisin mielin viettää kotona pienellä porukalla lähipiirin kesken. Jos joulun ja vuodenvaihteen lomien aikana on välttämätöntä matkustaa, on matkaa suunniteltaessa syytä huomioida varotoimet ja alueiden erilainen koronavirustilanne. Useiden sukulaisten ja ystävien luona kyläilyä on syytä välttää. THL: Jos matkustat kotimaassa joululomalla, huomioi varotoimet ja paikallinen koronatilanne

4.12.2020 Koulun henkilökunta ottaa käyttöön maskit työpäivän ajaksi ja Tervon yhtenäiskoulun yläluokkalaisille (7-9) suositellaan maskin käyttöä. Käytännettä jatketaan ainakin jouluun saakka. Kts. tiedote asiaa koskien

2.12.2020 Itä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt, että 2.12. alkaen yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sekä sisä- että ulkotiloissa ovat kielletty. Pienissä tiloissa suositellaan välttämään yli 10 hengen kokoontumisia.

Pohjois-Savon maakunnallinen koronaryhmä "koronanyrkki" on antanut alueellisen suosituksen 1.12. alkaen kasvomaskien käytöstä aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Maakunnallinen työryhmä suosittelee, että maskia käytetään aktiivisesti varsinkin sisätiloissa silloin, kun turvavälejä ei voida käytännössä noudattaa.
Vaikka koronatilanne on pitkään pysynyt Tervossa rauhallisena ei vaara kuitenkaan ole ohi. Nyt olisi ehdottoman tärkeää muistaa maskinkäyttö julkisilla paikoilla ja pitää huolta turvaväleistä eikä kokoontua isoilla porukoilla, jotta saamme tilanteen edelleenkin pysymään hallinnassa. Suosittelemme myös, maakunnallisen koronaryhmän tavoin, välttämään vapaa-ajan matkustamista leviämis- tai kiihtymisvaiheessa oleville alueille ja harkitsemaan vierailuja näiltä alueilta. Pidetään yhdessä huolta turvallisuudestamme ja noudatetaan ohjeita ja suosituksia yhteisen hyvän vuoksi.

24.11.2020 Koronatilanne Tervossa on tällä hetkellä hyvä eikä koronatartuntoja ole todettu. Haluamme muistuttaa voimassa olevista koronaohjeistuksista, maskisuosituksesta, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä.

22.10.2020 Muutoksia perjantai-illan nuorteniltojen järjestämiseen. Nuorten illat järjestetään poikkeusjärjestelyin, ei Mantun sisätiloissa.

9.10.2020 Kunnan henkilöstö on siirtynyt toistaiseksi etätyöhön niiden henkilöiden osalta, joiden työtehtävät sen mahdollistavat. Pyydämme asioimaan puhelimitse, viestillä tai sähköpostilla. Henkilöstön suorat numerot toimivat normaalisti. Katso www.tervo.fi/yhteystiedot

 

Takaisin edelliselle sivulle

Ota yhteyttä

Lisätietoa tilanteesta saa tarvittaessa:

Kunnanjohtaja
Seppo Niskanen
044 7499 200
seppo.niskanen(a)tervo.fi

Miten pärjäät kotona, jos et pääsisi kauppaan?

Kotivaralla tarkoitetaan ruokaa ja muita välttämättömyystarvikkeita, joita olisi hyvä löytyä kotoa, jos kauppaan ei pääsisi.

https://www.spek.fi/turvallisuus/varautuminen-ja-paloturvallisuus/varautuminen-kotona/