Takaisin

PSOP-palvelusetelijärjestelmä käyttöön 1.1.2023 alkaen

Pohjois-Savon hyvinvointialueella otetaan käyttöön PSOP-palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Vammaispalveluissa palveluseteli on käytössä henkilökohtaisessa avussa, päivä- ja työtoiminnassa sekä omaishoidon vapaiden järjestämisessä. Asiakas sopii palvelusetelin käytöstä vammaispalvelujen sosiaalityössä. Asiakas saa valinnastaan päätöksen. Vammaispalvelut toimittaa asiakkaalle palvelusetelin.

 

Voit vertailla palveluntuottajia PSOP-järjestelmän verkkosivuilta: parasta palvelua.fi palveluntuottajien vertailusta.  Verkkopalvelussa näet palveluntuottajien hinnat, saatavuuden ja laadun. Vertailu onnistuu myös kirjautumatta palveluun. Palvelusetelin käyttäminen ei edellytä asiakkaalta kirjautumista palveluun.

 

Mikäli sinulle on käytössä palveluseteli vuonna 2022 sinun tulee ottaa yhteyttä oman kuntasi vammaispalvelujen vastuutyöntekijään saadaksesi päätöksen palvelusetelistä 1.1.2023 alkaen.

 

Kirjautuminen järjestelmään

 

Kun olet saanut palvelusetelin, voit halutessasi kirjautua palveluun Suomi.fi -tunnistautumisessa mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla. Järjestelmä mahdollistaa myös puolesta-asioinnin tai huoltajan asioinnin alle 10-vuotiaan lapsen osalta.

Kirjautumisen jälkeen järjestelmä näyttää sinulle myönnetyt palvelusetelit ja käytettävissä olevat palveluntuottajat. Voit myös ottaa yhteyttä tai jättää yhteydenottopyynnön haluamallesi palveluntuottajalle, tulostaa palvelusetelin, seurata verkkopalvelussa palvelusetelin käyttöä ja arvioida saamaasi palvelutapahtumaa sekä antaa sanallista palautetta palveluntuottajalle.

 

 

Lisätietoja palvelusetelin käytöstä

 

Kuntasi vammaispalvelut neuvovat sinua palvelusetelin käyttömahdollisuuksissa ja valinnassa.