Takaisin

Ellare Oy on valittu toteuttamaan luontoreittien ja – kohteiden suunnittelutyö Tervossa

Ellare Oy on valittu toteuttamaan luontoreittien ja – kohteiden suunnittelutyö Tervossa

 

Kilpailutuksen tuloksena Tervon luontomatkailun kehittämissuunnitelman toteuttajaksi valittiin Ellare Oy, joka on vuodesta 1996 lähtien toiminut luonto- ja outdoors -matkailuun erikoistunut asiantuntijayritys. Ellaren tiimillä on pitkä kokemus matkailukohteiden ja reittien kehittämisestä, matkanjärjestäjä- ja incomingtoiminnasta, matkailun kansainvälisestä myynnistä ja markkinoinnista sekä luontomatkailukohteiden konseptoinnista. Ellaren asiakkaita ovat matkailukohteet, kunnat, yritykset, yhdistykset ja lukuisat muut matkailutoimijat ympäri Suomen.

Ellare on viimeisten vuosien aikana toteuttanut useita menestyksekkäitä matkailukohteiden ja reitistöjen kehittämissuunnitelmia.

“Kehitysprosessimme on hiottu huippuunsa vuosien saatossa ja se antaa selkeät toimintatavat tämän tyyppisten hankkeiden menestyksekkääseen läpiviemiseen”, kertoo Ellaren luontomatkailun asiantuntija Johannes Sipponen. Sipposen lisäksi Tervon Yhteistyöllä vastuullista matkailua -hankkeessa MasterPlanin kokoamiseen Ellaren tiimistä osallistuvat luontomatkailun asiantuntijat Tiina Kattilamäki sekä Pirjo Räsänen.

Työskentely aloitetaan Tervon luontomatkailun nykytilanteen ja kehittämistarpeiden kartoituksella, jonka jälkeen lähdetään muodostamaan kunnan luontomatkailun visiota. Visio luo pohjan ja ohjaa kehittämistarpeita sekä työn seuraavia vaiheita. Kehittämissuunnitelman läpileikkaavana teemana kulkee vastuullisuus.

“Prosessimme on rakennettu siten, että toimenpiteiden toteuttamiskelpoisuutta ja matkailuliiketoiminnan edellytyksiä arvioidaan jokaisessa työvaiheessa. Lopputuloksena syntyy Tervon matkailualueiden ja reittien kehittämissuunnitelma, joka muodostaa yhteisen suunnan ja linjaukset Tervon luontomatkailulle ja tukee luontomatkailuun liittyvää päätöksentekoa sekä tulevaisuuden hankkeita.”

Kehittämissuunnitelman puitteissa tullaan osallistamaan laajasti Tervon kunnan asukkaita, vapaa-ajan asukkaita, matkailuyrityksiä sekä maanomistajia. Koko päivän työpaja on suunniteltu toteutettavan 27.4. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat olla mukana kehittämässä luonnossa liikkumista, reittejä ja luontokohteita Tervossa. Lisäksi maanomistajille on suunnitteilla oma keskustelutilaisuus 30.5. iltatilaisuutena. Tilaisuuksista tiedotetaan Tervon kunnan sivuilla. Ensimmäisenä toimenpiteenä on kunnan asukkaille ja vapaaajan asukkaille suunnattu kysely, joka julkaistaan lähiviikkoina Tervon kunnan kanavissa.

Yhteistyöllä vastuullista matkailua – hanke on Pohjois-Savon liiton rahoittama vuoden 2023 kestävä hanke, jonka tavoite on parantaa luontomatkailun edellytyksiä Tervossa. Alkuvuodesta hankkeessa tunnistettiin Tervoon liittyviä tarinaelementtejä. Helmi-maaliskuussa oli vuorossa kilpailutus Tervon kehittämissuunnitelman toteutuksesta. Tarjouspyynnöt jätettiin yhdelletoista toimijalle, joilta saatiin viideltä tarjoukset vuoden kestävästä kehittämissuunnitelmaprosessista. Ellare Oy;n tarjous vastasi parhaiten asetettuja laadullisia kriteerejä kehittämissuunnitelman toteuttamiseksi.


Lisätietoja antavat:
Aila Riikonen 
Yhteistyöllä vastuullista matkailua -hanke
050 355 1051

Tiina Kattilamäki
Ellare Oy
041 317 9295


Ota yhteyttä:

Tervon kunta
017 499 111 (neuvonta)
tervon.kunta@tervo.fi

Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9.00-11.00 ja 12.00-14.00.

 

Käynti- ja postiosoite

Tervontie 4, 72210 Tervo

Lähetä turvapostia