Saavutettavuusseloste

Tervon kunta pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee www.tervo.fi-verkkosivustoa.

Vaatimustenmukaisuus

Tervon kunnan verkkosivusto vastaa osittain Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Tervon kunnan verkkosivusto sisältää lomakkeita ja liitetiedostoja (pdf, doc), jotka eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavia liitetiedostoja on osa ennen 23.9.2018 laadituista tiedostoista, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Asioimiseen tarvittavat keskeisimmät vanhat liitetiedostot sähköistetään ja uudistetaan saavutettaviksi vuoden 2021 aikana.

Tervon kunnan verkkosivusto sisältää myös yksittäisiä, ei-saavutettavia liitetiedostoja, mitkä kuuluvat sovellettavan lainsäädännön piiriin. Näitä tiedostoja muutetaan saavutettaviksi toimipisteiden omien aikataulujen mukaan tärkeysjärjestyksessä. Voit tarvittaessa pyytää tiedostoja saavutettavassa muodossa suoraan kyseiseltä toimipisteeltä tai kunnan saavutettavuuspalautteen kautta.

Tervon kunnan verkkosivusto tarjotaan tällä hetkellä vain suomen kielellä. 

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Tervo.fi verkkosivusto on julkaistu 15.6.2017. Tämä seloste on laadittu 17.8.2020. Selosteen tiedot perustuvat käyttäjätestaukseen ja itsearvioon. Sivustoa on testannut mm. näkövammainen henkilö. Lisäksi apuna on käytetty testaukseen tarkoitettuja työkaluja.

Tervo.fi verkkosivuston saavutettavuus auditoitaan ulkopuolisen toimijan toimesta.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro meille havaitsemasi saavutettavuuspuutteet ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Palautteen voit antaa saavutettavuuspalaute -verkkolomakkeella, sähköpostitse tervon.kunta(a)tervo.fi tai puhelimitse 017 499 111 (neuvonta). Ei-saavutettavia sisältöjä voit pyytää saavutettavassa muodossa.

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Mikäli et ole tyytyväinen Tervon kunnalta saamaasi vastaukseen, et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana tai et saa pyydettyä sisältöä saavutettavassa muodossa, voit tehdä sivustosta saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön. Suomessa saavutettavuutta valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivuilla on ohjeet ja osoitteet ilmoituksen tekemiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)

Päivitetty 17.8.2020

Ota yhteyttä:

Tervon kunta
017 499 111 (neuvonta)
tervon.kunta@tervo.fi

Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9.00-11.00 ja 12.00-14.00.

 

Käynti- ja postiosoite

Tervontie 4, 72210 Tervo

Lähetä turvapostia