Takaisin

Kohta kunnanjohtaja soittaa. Oletko valmis?

SavoGrown alueella (Suonenjoki-Rautalampi-Tervo-Vesanto-Keitele-Pielavesi) kuntalaiset halutaan osallistaa mukaan kuntien kehittämistoimien suunnitteluun kokeilemalla robottipuheluita. Kunnissa haasteena on se, että yhä pienempi osuus väestöstä osallistuu päätöksentekoon. Robottipuheluilla pyrimmekin mahdollistamaan mahdollisimman laajan kuntalaisten kuulemisen. Tämä uusi “demokratian käyttöliittymä” ei edellytä kuntalaiselta erityistä aktiivisuutta eikä teknistä osaamista tai älylaitteita – lähinnä hieman aikaa ja rohkeutta jutella robotin kanssa hetki.

Puhelurobotti soittaa täysi-ikäisille Tervon kuntalaisille kunnanjohtaja Seppo Niskasen äänellä numerosta 09 8171 1909
Puhelukierros toteutetaan ajalla 24.-25.11. 

Puhelun avulla kunta haluaa kysyä mielipidettäsi

  • Mistä asioista olet kunnassasi ylpeä?
  • Mitä asioita kunnassa tulisi edelleen kehittää?

Puhelu etenee ääniohjauksella ja puheluiden sisältö käsitellään täysin nimettömästi. 

Teknisistä syistä johtuen emme välttämättä saa käyttöömme kaikkien kuntalaisten numeroita, mutta kaikilla on mahdollisuus osallistua. Jos sinulle ei soiteta, niin voit itse soittaa puhelurobotin numeroon tiistaihin 1.12. asti. Voit myös soittaa uudelleen, jos mieleesi tulee asioita, joita et maininnut ensimmäisessä puhelussa. 

Robottipuhelinteknologialla saaduista vastauksista saadaan kattava tilannekuva kuntalaisten haluista ja tarpeista. Aineistosta keskeisimmiksi kehittämisen kohteiksi nousseita teemoja kunta voi halutessaan vielä syventää lähikuukausina kuntakohtaisesti yksilöidyllä 2. soittokierroksella. 

SavoGrow toimii hankkeen koordinoijana. Yhteistyökumppaneina toimivat tekniset ratkaisut robottipuheluihin toimittava On-Time ResearchSolutions Oy, aineiston analysoinnissa Aiwo Digital Oy sekä hankkeen rahoittava Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Kokeilu on osa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka yksi keskeinen tavoite on kehittää uudenlaisia osallisuuden tapoja sekä parantaa suomalaisen päätöksentekojärjestelmän uudistumiskykyä.

Puhelimen siis piristessä vastailethan rohkeasti! 

Robottipuhelu tulee tervolaisille numerosta:  09 8171 1909

Kokeilun etenemistä voi seurata mm. SavoGrown verkkosivuilla: www.savogrow.fi/robottipuhelut Sitran Kansanvallan peruskorjaus –projekti: https://www.sitra.fi/aiheet/kansanvallan-peruskorjaus/ 

Lisätietoja Robottipuhelut-kokeilusta antaa SavoGrown Elinvoimapäällikkö Sanna Kauvosaari p. 0400 866 724 sanna.kauvosaari@savogrow.fi, Sitran Asiantuntija Joonas Leppänen, p. 0294 618 454 joonas.leppanen@sitra.fi


Ota yhteyttä:

Tervon kunta
017 499 111 (neuvonta)
017 3872 240 (fax)
tervon.kunta@tervo.fi

Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9.00-14.00.

Neuvonta ja chat-asiakaspalvelu
on avoinna ma-pe 8.00-15.00

Käynti- ja postiosoite
Tervontie 4, 72210 Tervo

Lähetä salattu viesti