Ajankohtaista
Takaisin

Kolme kuntaa perustaa yhteisen teknisen palveluyhtiön

Palveluyhtiö Viisarit Oy selvitystyö on valmistunut

Keiteleen, Tervon ja Vesannon kunnat ovat saaneet kuntien yhteisen teknisen toimen yhtiöittämisen valmistelutyön valmiiksi. Uuden teknisen palveluyhtiön perustaminen on tulossa kuntien valtuustojen päätettäväksi 18.3.2019. Mikäli kaikkien kuntien valtuustojen päätös on myönteinen, aloittaa Palveluyhtiöt Viisari Oy toimintansa vuoden 2020 alussa. 

Yhtiön tarkoituksena on tehostaa ja varmistaa kuntien palvelutuotanto yhdistämällä resurssit ja osaaminen yhteisesti omistettuun yhtiöön. Yhtiön perustamisen selvitystyötä on ohjannut kuntien nimeämä ohjausryhmä.

Yhtiötä ollaan nimeämässä ohjausryhmän ehdotuksen mukaisesti Palveluyhtiö Viisarit Oy:ksi. Viisari on vanha ja yleisesti käytetty nimitys Niinivedenpäässä sijaitsevasta Keiteleen, Tervon ja Vesannon risteyksestä. Risteyksen keskellä seisoi silloin vallinneen käytännön mukaisesti ”viisaripylväs”, josta viitat osoittivat Keiteleelle, Tervoon ja Vesannolle kertoen samalla myös matkojen pituudet. Viisari oli yleinen nuorison kokoontumispaikka ja viisarille sovittiin myös monen nuorenparin ”rehvit”. Viisari on siis ollut jo kauan kuntia yhdistävä solmukohta, jossa on vaihdettu ajatuksia ja jonka ympärille on syntynyt yhteistä toimintaa.

Teknisen toimen uudelleenorganisoinnilla yhtiömuotoiseksi tavoitellaan ketteryyttä ja se voi antaa kunnille aitoja mahdollisuuksia nopeaan reagointiin ja joustavaan toimintatapaan. Yhtiöittäminen tehostaa kuntien yhteistyötä ja vastaa myös tulevaisuuden haasteeseen osaavan työvoiman saamiseksi alueelle. Yhtiömuotoisesti toimittaessa henkilöstön ammatillinen osaaminen ja erikoistuminen toteutuvat joustavammin ja palveluiden toimintavarmuus lisääntyy. Yhtiöstä tulee kuntien kokonaisuudessaan omistama sidosyksikkö ja sen pääasiallinen tarkoitus on tuottaa kuntien nykyiset tekniset palvelut. Yhtiölle ei siirry kuntien omaisuutta ja yhtiön palvelutuotanto nojaa tiiviiseen yhteistyöhön paikallisen elinkeinoelämän kanssa. Keskeisenä periaatteena on, ettei yhtiö vääristä alueen taloudellista kilpailua vaan pikemminkin luo suuremmalla volyymillä lisää mahdollisuuksia paikallisen yrittäjyyden kehittämiseen.

Yhtiön liiketoimintalohkoja olisivat hallinto- ja isännöintipalvelut, vesihuolto- ja kaukolämpöpalvelut, maa- ja metsätilojen hoito, rakentamis-, rakennuttamis- ja kaavoituspalvelut, siivouspalvelut, liikuntapaikkojen kunnossapitopalvelut sekä alue- ja kiinteistönhoitopalvelut. Teknisen toimen nykyinen henkilöstö siirtyisi vanhoina työntekijöinä uuden yhtiön työntekijöiksi.

Lisätietoja teknisen toimen yhtiöittämisestä antavat Keiteleen, Tervon ja Vesannon kunnanjohtajat Hanna Helaste (p. 040 074 2751), Petteri Ristikangas (p. 044 749 9200) ja Sanna Kauvosaari (p. 044 282 5580)


Ota yhteyttä:

Tervon kunta
017 499 111 (vaihde)
017 3872 240 (fax)
tervon.kunta(a)tervo.fi

Kunnanvirasto palvelee
arkisin ma-pe 9.00-14.00
(muuna aikana sopimuksen mukaan)

Puhelinvaihde ja chat-asiakaspalvelu
on avoinna arkisin ma-pe 8.00-15.00

Käynti- ja postiosoite
Tervontie 4, 72210 Tervo

Lähetä turvapostia