Takaisin

Rutakko-kirjastojen järjestelmäpäivitys valmistunut

Rutakko-kirjastojen järjestelmäpäivitys on valmistunut ja kirjaston palvelut ovat taas kaikilta osin käytettävissä.

  • Verkkokirjasto on normaalisti taas käytettävissä rutakko.verkkokirjasto.fi/.
  • Varaukset eri kirjastojen välillä alkavat kulkea ensi viikosta lähtien. Tervon seutuvaraukset käsitellään kesän ajan perjantaisin.
  • Varauksia ei jaotella enää seutuvarauksiin ja ns. omiin varauksiin, vaan kaikki varaukset ovat lähtökohtaisesti seutuvarauksia.
  • Kirjaston e-aineistot ovat taas kaikki käytettävissä. Niiden tarjontaan voit tutustua täällä rutakko.verkkokirjasto.fi/e-aineistot.
  • Kirjaston uusi mobiilisovellus on julkaistu Android-versioille, iOS-version julkaisemista joudutaan vielä hetki odottamaan. Vanhan Rutakko-sovelluksen voi poistaa ja uuden mobiilisovelluksen voi ladata sovelluskaupasta. Uudessa sovelluksessa mm. hakutoiminnot ovat paremmat, voit hallita lainojasi ja varauksiasi, vastaanottaa ilmoituksia erääntyvistä lainoista ja varauksista sekä kirjaston tiedotteita. Sovelluksesta löytyy myös sähköinen kirjastokortti.
  • Varaustennoutokäytäntöön on uuden kirjastojärjestelmän myötä tullut muutos. Vanhassa järjestelmässä jokaisella asiakkaalla oli henkilökohtainen varausnumero, jonka perusteella varaukset löytyivät varaushyllystä. Jatkossa henkilökohtaisia varausnumeroita ei enää ole, vaan jokaisella saapuneella varauksella on oma erillinen varausnumero, jonka löydät varauksen saapumisilmoituksesta. Varaukset löytyvät edelleen varauskaapista ja ovat numerojärjestyksessä. Uuden varausnumerosysteemin vuoksi varauksesi eivät enää ole vierekkäin hyllyssä vaan varausnumeron mukaisella paikalla.
  • Verkkomaksaminen on otettu käyttöön. Kirjaston maksujen maksaminen on nyt mahdollista verkkokirjaston omat tiedot/yleisnäkymä/maksut -osiossa. Maksun saajana näkyy Iisalmen kirjasto ja Iisalmen kaupunki.
  • Kirjaston asiakaspalvelu avoinna ti, pe klo 9–15, omatoimikirjasto ma-su 7-21

 

Mikäli sinulla on kysyttävää niin älä pelkää tulla ihmettelemään ja kummastelemaan uusia toiminnallisuuksia kanssamme.
Me kirjastolla autamme mieluusti ja vastaamme kysymyksiin!

 

Rutakko-kirjastojen uusi järjestelmä on Axiell Finland Oy:n Quria -kirjastojärjestelmä. Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakko on ensimmäinen kirjastoverkko Suomessa, joka ottaa käyttöön Axiell Finland Oy:n Quria -kirjastojärjestelmän.

Rutakko on käyttänyt pitkään Axiellin aikaisempaa Aurora-kirjastojärjestelmää, joten uuden järjestelmän päivitys pilottihankkeena tarjoaa hyviä mahdollisuuksia uudistaa toimintaa. Quria on käytössä monissa kirjastoissa Euroopassa, mutta Suomessa yleisistä kirjastoista tällä hetkellä vain Vaasan kaupunginkirjastossa. Uudella järjestelmällä on useita teknisiä ja sisällöllisiä etuja, jotka kehittävät toimintaa sisäisestä ja kirjastoammatillisesta näkökulmasta. Tämä luo puolestaan mahdollisuuksia entistä paremmalle asiakaspalvelulle!

 

Lisätietoja
Tervon kirjasto Henna Ruuskanen
henna.ruuskanen[at]tervo.fi, 044 749 9224


Ota yhteyttä:

Tervon kunta
017 499 111 (neuvonta)
tervon.kunta@tervo.fi

Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9.00-11.00 ja 12.00-14.00.

 

Käynti- ja postiosoite

Tervontie 4, 72210 Tervo

Lähetä turvapostia