Takaisin

Tervolaista viestintää, asumista ja olemista 23.2.2022

Tervossa kehitetään viestintää, asumista ja olemista - TERVOTULOA MUKAAN

 

Palvelupaja järjestetään keskiviikkona 23.2.2022 klo 17 alkaen Huttulan Navetalla (Hautolahdentie 194, Tervo)
HUOM! Muuttunut aika!

Tapahtuma järjestetään huomioiden voimassa olevat koronarajoitukset ja -määräykset.

Tilaisuus on kaikille avoin. Kahvitarjoilun järjestämistä varten osallistujia pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon 18.2.2022 mennessä osoitteessa bit.ly/tervonpalvelupaja

 

Tervossa järjestetään tammikuussa kaikille avoin palvelupaja, jonka tarkoituksena on jatkaa marraskuussa aloitettua kehittämistyötä. Marraskuussa järjestetyssä palvelupajassa kerättiin yhteensä yli 100 ideaa Tervon kunnan kehittämiseksi ja eteenpäin viemiseksi. Nyt pyrimme saamaan aikaan konkreettisia toimintasuunnitelmia ja -malleja eniten kannatusta saaneisiin ideoihin. Kaikkiin marraskuun tilaisuudessa esiin nousseisiin ideoihin pääset tutustumaan tästä.

Tule mukaan jatkojalostamaan ensimmäisessä palvelupajassa eniten kannatusta saaneita ideoita.

  • Kuinka voisimme vaikuttaa Tervon asuntotarjontaan
  • Kuinka saisimme erilaiset ja huikean hienot harrastusmahdollisuutemme ja palvelut kattavasti esille
  • Kuinka kehittäisimme yhteisöllistä toimintaamme yli sukupolvien
  • Kuinka kehitämme viestintää ja rakennamme positiivista mielikuvaa Tervosta hyvänä paikkana asua, olla ja elää.

Osa esille nousseista ideoista on jo pantu käytäntöön ja toisia kehitetään koko ajan eteenpäin. Koko kylän piparitalkoot järjestettiin ennen joulua ja suunnitelma uusien tervolaisten vastaanottamiseksi on loppusilausta vaille valmis. Vuosi sitten lähetimme kirjeen ja kuulumiset Tervosta pois muuttaneille ja tämä on saamassa jatkoa ensi kesän aikana, kuin myös viime kesänä yhteistyössä Savon Villin Lännen kuntien kanssa tehty etusetelivihkonen. Suomen paras kyläkoulu -hanke etenee ja suunnittelutyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran tammikuussa. Tammikuun aikana järjestetään myös kuntalaisille avoimia keskustelutilaisuuksia kouluhankkeen tiimoilta.

 

Idea palvelupajojen järjestämisestä on noussut kunnan elinvoimaryhmän keskusteluissa, joissa on pohdittu paljon positiivisen kuntakuvan luomista, pitovoiman rakentumista sekä yrittäjien, järjestöjen ja yhdistysten näkyvyyden parantamista.
Elinvoimaryhmän toiminta on kaikille avointa ja tapaamisiin voi osallistua ilman erillistä ilmoittautumista. Mikäli haluat mukaan elinvoimaryhmän vireään Whatsapp-ryhmään, otathan yhteyttä Henna Ruuskaseen.


Työpaja järjestetään yhteistyössä Tervon kunnan, Osallisuudella uusia palveluratkaisuja ja hyvinvointia Pohjois-Savoon ja Mukana – Tulevaisuuden osallisuusmallit 2025 -hankkeiden kanssa.


Lisätiedot:
Henna Ruuskanen,
henna.ruuskanen[at]tervo.fi,  044 749 9224

 

Marraskuun palvelupajan ideat


Ota yhteyttä:

Tervon kunta
017 499 111 (neuvonta)
tervon.kunta@tervo.fi

Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9.00-11.00 ja 12.00-14.00.

Chat-asiakaspalvelu on avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaan.

Käynti- ja postiosoite
Tervontie 4, 72210 Tervo

Lähetä turvapostia