Takaisin

Tervon kunnan viranomaisten valvontakäynti Attendo Vuokkoon varmisti myös henkilöstöresurssien riittävyyden

Tervon kunnan viranomaisten valvontakäynti Attendo Vuokkoon varmisti myös henkilöstöresurssien riittävyyden


Torstain 22.7.2021 uutisoinnissa saimme harmiksemme lukea, kuinka Attendon Muurutveden ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikkö oli jouduttu sulkemaan henkilöstöpulan vuoksi. Tervon kunnan viranomaiset ovat tehneet valvontakäynnit Tervon kunnassa sijaitsevan Attendo Vuokon yksikköön kesä-heinäkuussa 2021.


Tehdyn tarkastuksen perusteella välittömän hoitotyön mitoitus on ollut 0,6. Kyseinen välittömän hoitotyön mitoitus on Tervon kunnan ja Attendo Vuokon välisen sopimuksen mukainen. Lain mukaan hoitajamitoituksen tulee olla vähintään 0,55 ajalla 1.1. – 31.12.2021.


Sijaisten saatavuus hoitotyöhön on ollut haaste laajemmalla alueella valtakunnallisesti, kuten myös kaikissa Savogrown kunnissa. Haasteen alueen työntekijäresursseihin tuo se, että työntekijät liikkuvat kunnasta yksityiselle ja toisinpäin, jolloin työntekijäresurssien haaste vaihtelee alueellamme kunnan ja yksityisten palveluntuottajien välillä vuorotellen. Sama pätee myös terveydenhuollon yksiköihin.


Tehdyn tarkastuksen perusteella Attendo Vuokossa vallitsee luottamuksellinen ja avoin ilmapiiri sekä hoitajien että esimiehen suhteen. Attendo Vuokon toteuttaminen tyytyväisyyskyselyiden mukaan Attendo Vuokon henkilöstö koetaan ammattitaitoisina, auttavaisina ja ystävällisinä alansa ammattilaisina. Attendo Vuokko on turvallinen koti ikäihmisille, jossa asiakkaita kuullaan ja ruoka on maittavaa. Myös tyytyväisyyskyselyyn vastanneet omaiset ovat antaneet Attendo Vuokolle positiivista palautetta, joskin uutena yksikkönä myös kehittämiskohteita löytyy muun muassa viriketoiminnassa. Tämän myös Attendo Vuokko on tiedostanut ja nosti esille tehdyn tarkastuskäynnin yhteydessä.


Tervon kunnan ja Attendo Vuokon välinen yhteistyö on ollut erittäin tiivistä ja avointa. Teemme viikoittain yhteistyötä tervolaisten ikäihmisten parhaaksi. Pyrimme yhteistyössä ratkomaan kaikki haasteet, koskivatpa ne asiakaskohtaisia asioita, sijaisjärjestelyjä tai Attendo Vuokon sisäilman lämpötilaa. Attendo Vuokon sisäilman lämpötilasta todettakoon, että yhteistyöllä Attendo Vuokon henkilöstön kanssa saimmekin juuri hankittua Attendo Vuokkoon ilmalämpöpumppuja, jotta tervolaiset ikäihmiset saavat taas hiukan paremmat olosuhteet kesän helteille!


Kaunis kiitos kaikille Attendo Vuokossa työskenteleville, jotka mahdollistatte tervolaisille ikäihmisille hyvän hoidon Attendo Vuokossa!

 

Tervossa 23.7.2021
Minna Heikkinen
Perusturvajohtaja
Tervon kunta


Ota yhteyttä:

Tervon kunta
017 499 111 (neuvonta)
017 3872 240 (fax)
tervon.kunta@tervo.fi

Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9.00-11.00 ja 12.00-14.00.

Neuvonta ja chat-asiakaspalvelu
on avoinna ma-pe 8.00-15.00

Käynti- ja postiosoite
Tervontie 4, 72210 Tervo

Lähetä salattu viesti