Takaisin

Henkkarit kaikille -kampanja

Henkkarit kaikille -kampanja

 

Tervon kunta järjestää yhteistyössä OSPA-hankkeen kanssa kaksipäiväisen matalan kynnyksen Henkkarit kaikille -kampanjan henkilökorttien ja passien hankkimiseksi.

 

Ensimmäisenä tapahtumapäivänä 7.2.2023 kunta mahdollistaa passikuvien ottamisen Tervon Mantulla (Mantuntie 6) omakustanteisesti. Toisena tapahtumapäivänä 21.2.2023 järjestetään maksuton yhteiskuljetus Suonenjoen poliisilaitokselle hakemusten jättämistä ja tunnistautumista varten.

 

Kunnassa on havaittu, että osalta kuntalaisia puuttuu vahvaan tunnistautumiseen tarvittavia välineitä, kuten nettipankkitunnuksia. Virallisen henkilöllisyystodistuksen hankkiminen on koettu vaivalloiseksi, monimutkaiseksi ja kalliiksi, koska kustannuksia syntyy passikuvien ja hakemusten lisäksi matkoista toiselle paikkakunnalle. Henkilökortin tai passin puuttuminen estää useiden tärkeiden palvelujen saannin ja muun muassa tunnistautumisen pankissa ja matkustamisen ulkomaille. Henkilökorttia tai passia varten tarvitaan virallinen passikuva. Viranomaisten hyväksymän valokuvan ottaa valokuvaaja, joka lähettää passikuvan sähköisesti poliisille. Yleensä sen jälkeen täytetään hakemus verkkopalvelussa ja tarvittaessa tunnistaudutaan poliisilaitoksella. Mikäli verkkopalvelussa asioiminen ei ole mahdollista, tarvitaan poliisilaitoksella käynti.

 

Päivä 1 – Valokuvauspäivä järjestetään Tervon Mantulla tiistaina 7.2.2023 klo 10-15.

Passikuvauksen hinta on 25 euroa. Maksuna suositellaan korttimaksua.

Valokuvaaja siirtää passikuvat sähköisesti poliisin järjestelmään. Paikan päällä on myös vapaaehtoisia, jotka tarvittaessa opastavat ja auttavat sähköisen hakemuksen täyttämisessä. Sähköistä hakemista varten ota mukaan pankkitunnukset, jos sinulla on sellaiset.

Valokuvauspäivänä voit ilmoittautua yhteiskuljetukseen Suonenjoen poliisilaitokselle.

 

 

Päivä 2 - Yhteiskuljetus Suonenjoen poliisilaitokselle järjestetään tiistaina 21.2.2023.

Kuljetus on osallistujille maksuton. Ennakkoilmoittautuminen yhteiskuljetukseen viimeistään valokuvauspäivänä 7.2.2023.
Lähtö Tervon torilta klo 9.00. Paluuaika määräytyy lähtijöiden määrän mukaisesti, paluu Tervoon viimeistään klo 16.00.

Yhteiskuljetukseen voit ilmoittautua tästä linkistä https://forms.office.com/e/vaCXRb1SR9. 

Passin hinta on 50 euroa, ja henkilökortin hinta 60 euroa, mikäli hakemusta ei voi täyttää poliisin verkkopalvelun kautta. Tällöin summa maksetaan poliisilaitokselle.
 

Tapahtuman järjestävät Tervon kunta ja OSPA-hanke

 

Tervetuloa!

 

Lisätiedot

Tervon kunta, Henna Ruuskanen 044 749 9224, henna.ruuskanen@tervo.fi


Ota yhteyttä:

Tervon kunta
017 499 111 (neuvonta)
tervon.kunta@tervo.fi

Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9.00-11.00 ja 12.00-14.00.

 

Käynti- ja postiosoite

Tervontie 4, 72210 Tervo

Lähetä turvapostia