Ajankohtaista
Takaisin

Pohjois-Savon Urheilugaalassa palkittiin Tervon Vuoden liikuttajana Tiia Pääkkönen

Pohjois-Savon vuoden 2018 parhaat urheilijat ja ansiokkaat liikuttajat palkittiin perjantai-iltana 25.1. Kuopion kaupunginteatterilla järjestetyssä Pohjois-Savon Urheilugaalassa.

Tiia Pääkkönen vastaanotti Tervon Vuoden liikuttaja -palkinnon. Lämpimät onnittelut!

Perustelut:

Tervon kunta on ollut mukana kaksivuotisessa Voimaa vanhuuteen tutuksi ja tavaksi -hankkeessa, jossa päämääränä on edistää kotona asuvien ikäihmisten hyvinvointia ja itsenäistä kotona asumista fyysisen aktiivisuuden avulla. Hanke kuuluu hallituksen Edistetään terveyttä ja hyvinvointia ja vähennetään eriarvoisuutta -kärkihankkeeseen, jonka kesto on kaksi vuotta ja päättymässä vuonna 2018. Kuntamme on hakenut mukaan Voimaa vanhuuteen -mentorointihankkeeseen.

Vuoden 2017 aikana toteutettiin vertaisohjaajakoulutus ja nyt kunnassamme toimii kaksi vertaisohjattua kuntosaliryhmää. Vuonna 2018 järjestettiin kaksi ulkoiluystäväkoulutusta, joiden myötä vapaaehtoisten toimijoiden määrä kasvoi. Poikkisektorinen yhteistyö jatkuu, tapaamme vuosittain kevätjuhlien ja pikkujoulujen merkeissä, joiden avulla haluamme tukea vapaaehtoisten arvokasta työtä.

13.3.18 liikuntaraadissa, joka on vaikutuskanava terveysliikunnan kehittämiseen kunnissa, kuulimme ikäihmisten toiveita mm. kunnan liikunnanohjauksen ja liikkumisympäristöjen osalta. Raadissa kuulijoina olivat päättäjät, viranhaltijat sekä järjestötoimijat. 

IKÄMESSUT toteutettiin lokakuussa 2018 yhdessä Vesannon kunnan kanssa. Messujen teemana oli ikäihmisten hyvinvointi, sisältäen osallisuuteen, liikkumiseen, ravintoon ja teknologiaan liittyviä ratkaisuja. Tapahtumassa olivat mukana kuntien terveys-, sosiaali-, liikunta-, kulttuuri- ja tekninen toimi, paikalliset järjestöt ja yritykset, päätähtenä ikinuori Aira Samulin. Paikalla yli 300 messuvierasta, palautteiden mukaan tilaisuus oli hyvin onnistunut ja jatkoa toivotaan.

Kuvassa vasemmalta lukien: Marjut Hytönen, Merja Solonen, Tiia Pääkkönen

Ota yhteyttä:

Tervon kunta
017 499 111 (vaihde)
017 3872 240 (fax)
tervon.kunta(a)tervo.fi

Kunnanvirasto palvelee
arkisin ma-pe 9.00-14.00
(muuna aikana sopimuksen mukaan)

Puhelinvaihde ja chat-asiakaspalvelu
on avoinna arkisin ma-pe 8.00-15.00

Käynti- ja postiosoite
Tervontie 4, 72210 Tervo

Lähetä turvapostia