Kirjasto - lisäpalvelut

 
Verkkokirjasto
Tervo kuuluu Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakkoon, jolla on yhteinen verkkokirjasto. Verkkokirjastoa voi selailla ilman kirjautumista. Kirjauduttuasi palveluun kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla pääset tarkastelemaan omia asiakastietojasi. Verkkokirjastossa voit uusia omat lainasi ja varata aineistoa. E-aineistona on saatavissa kirjoja, äänikirjoja, elokuvia, musiikkia ja lehtiä.
 

Varaaminen

Asiakas voi varata maksutta oman ja muiden Rutakko-kirjastojen aineistoa asiakaspalvelussa, verkkokirjastossa tai Rutakon mobiilisovelluksessa. Seutuvaraukset kuljetetaan kerran viikossa torstaisin. Saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä tai sähköpostilla, jossa on mainittu varauksen numero. Varatun aineiston voi lainata omatoimisesti automaatilla. Varatut, saapuneeksi ilmoitetut aineistot löytyvät vasemman puoleisen oven takaa automaatin alla olevasta kaapista numerojärjestyksessä.
 

Kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu tilanteisiin, jossa asiakkaan on vaikeaa päästä itse käymään kirjastossa esimerkiksi sairauden vuoksi. Asiakkaan kanssa sovitaan tarkemmin palvelun yksityiskohdat ja lainojen kuljetustapa. Palvelu on asiakkaalle maksuton.


Internet, tulostaminen, tekstinkäsittely, skannaus

Asiakkaiden käytössä on asiakastietokone sekä kirjaston avoin langaton verkko. Tablettia asiakkaat voivat lainata kirjaston tiloissa käytettäväksi kirjastokortilla asiakaspalveluaikoina. Tulosteita, valokopioita ja skannauspalvelua saa asiakaspalveluaikaan, maksu kirjaston asiakaspalveluun. Suosimme korttimaksua.
 

Valokuva-arkisto yläkerran tietokoneella

Tervolaisia, digitoituja valokuvia sisältävä kuva-arkisto. Kuvia voi katsella kirjaston yläkerrassa olevalla tietokoneella.
 

Digitaalipiano, ukulele

Kirjastossa asiakkaat voivat soittaa digitaalipianoa, pianoon on liitettävissä kuulokkeet.
Pianoa lainataan tervolaisille järjestöille, ja vuokrataan yksityishenkilöille. Vuokra on 5 € + alv 24% = 6,19 € / vuorokausi.
Ukulele on lainattavissa kirjastokortilla.
 

Lainattavat mittarit

Kirjastossa on asiakkaiden omatoimisessa käytössä sekä kirjastokortilla lainattavissa verenpainemittareita.
Savon Voiman lahjoittamia energiankulutus- ja pintalämpömittareita voi lainata kirjastokortilla.
 

Kuntosalikortit

Myymme kuntosalikortteja, maksu kirjaston asiakaspalveluun. Suosimme korttimaksua. Myös Smartum ja Tyky-kuntosetelit sekä ePassi käyvät maksuksi.
 

Myynnissä

Tervon kirjaston kirjastokassi, 6,50 €
Rutakko-kirjastojen kirjastokassi 3,00 €
Tervo, vesirajan kartta –kirja, 40 €
 
Tervo-seuran tuotteet, maksu tilisiirrolla:
Tervo-viiri lipputankoon, 75 €
Kotiseutuni rakennusperinnettä, 12 €
Tervon Vallikankaan venäläislinnoitteet 1915-1917, 9,50 €
Tuhansien tarinoiden Tervo, 10,00 €

Ota yhteyttä:

Kirjaston asiakaspalvelu
044 749 9315
kirjasto(a)tervo.fi

Kirjastovirkailija
Henna Ruuskanen
044 749 9224
henna.ruuskanen(a)tervo.fi

Käynti- ja postiosoite
Tervon kunnankirjasto
Kirkkotie 5, 72210 Tervo

 

@tervonkirjasto

@tervonkirjasto