Kulttuuri tekee ihmiselle hyvää

Kulttuurisaralla kunnan kunnianhimoisena tehtävänä on edistää, tukea ja järjestää kulttuuritoimintaa kunnassa. Kulttuurin harrastamiseen ja tekemiseen haastetaan kaikki kaikenikäiset tervolaiset ja kesätervolaiset naapureita unohtamatta.

Vuosittain toistuvat samoin kuin ainutkertaiset tapahtumat, juhlat, näyttelyt ja konsertit räätälöidään yhteistyössä seurakunnan ja muiden toimijoiden kanssa. Sisä-Savon Sävelet ry järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa konsertteja ja monipuolisia kulttuuritapahtumia. Koululaiskonsertit toteutetaan Sisä-Savon kuntien yhteisellä kiertueella. Kansalaisopisto järjestää monipuolista yleissivistävää ja ammatillista lisäkoulutusta sekä vireää harrastetoimintaa. Kulttuuritarjontaa rikastuttavat tervolaiset yhdistykset ja järjestöt tapahtumillaan ja toiminnallaan muun muassa iltatoreilla kesäperjantaisin.

Lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa järjestäviä yhdistyksiä ja järjestöjä tuetaan vuosittain pienimuotoisin avustuksin.  

Kotiseutuarkistot toimivat paikallisena muistina ja ovat merkittävä paikallinen voimavara ja kulttuurihistoriallinen pääoma. Kotiseutuarkisto on myös perusta paikallisidentiteetin voimistamiseksi tehtävälle työlle. Tätä työtä tehdään muun muassa perusopetuksessa ja kunnan kulttuuritoiminnassa.

Tervon kotiseutuarkiston tarkoituksena on aineiston tallentaminen ja asettaminen tutkimuksen ja muun käytön ulottuville. Kotiseutuarkistossa säilytetään paikallista asiakirja-aineistoa sekä henkistä perinnettä. Arkistoon talletetaan sekä paikallinen yksityisluontoinen arkistoaines että paikkakunnan henkinen perinne. Kotiseutuarkiston aineisto palvelee sekä yleisen että paikallisen tutkimuksen, opetuksen, harrastustoiminnan ja käytännön tarpeita.

Eerikkalan tilalle vanhoihin aittoihin on sijoitettu vanhaa tervolaista esineistöä, työkaluja, huonekaluja ja tarpeistoa, joista suuri osa on saatu lahjoituksina tervolaisilta lahjoittajilta. Esineet on luetteloitu ja valokuvattu.

Vanhaan vuosisadan alun sotahistoriaan voi tutustua Vallikankaalla.

Kulttuuritapahtumista pääsee nauttimaan muun muassa Lohimaan Äyskosken äärellä,   Eerikkalan vanhan Kievari-tuvan, museoaittojen ja golf-kenttien miljöössä, Yritystalolla, Tervon kirkossa ja Nuorisotalo Mantulla.

 

Ota yhteyttä:

Kirjaston asiakaspalvelu
044 749 9315
kirjasto(a)tervo.fi

Kirjastovirkailija
Henna Ruuskanen
044 749 9224
henna.ruuskanen(a)tervo.fi

Käynti- ja postiosoite
Tervon kunnankirjasto
Kirkkotie 5, 72210 Tervo

 

@tervonkirjasto

@tervonkirjasto