Kirjasto - lisäpalvelut

 
Verkkokirjasto
Tervo kuuluu Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakkoon, jolla on yhteinen verkkokirjasto. Verkkokirjastoa voi selailla ilman kirjautumista. Kirjauduttuasi palveluun kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla pääset tarkastelemaan omia asiakastietojasi. Verkkokirjastossa voit uusia omat lainasi, varata aineistoa ja lainata Rutakon e-aineistoja. E-aineistona on saatavissa kirjoja, äänikirjoja ja lehtiä.
 

Varaaminen

Asiakas voi varata maksutta oman ja muiden Rutakko-kirjastojen aineistoa joko asiakaspalvelussa tai itse verkkokirjastossa. Seutuvaraukset kuljetetaan kerran viikossa torstaisin. Saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä, jossa on mainittu varauksen numero. Varatun aineiston voi lainata omatoimisesti automaatilla. Varatut, saapuneeksi ilmoitetut aineistot löytyvät automaatin alla olevasta kaapista numerojärjestyksessä.
 

Kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu tilanteisiin, jossa asiakkaan on vaikeaa päästä itse käymään kirjastossa esimerkiksi sairauden vuoksi. Asiakkaan kanssa sovitaan tarkemmin palvelun yksityiskohdat ja lainojen kuljetustapa. Palvelu on asiakkaalle maksuton.


Internet, tulostaminen, tekstinkäsittely, skannaus

Asiakkaiden käytössä on kaksi Seniori-PC –asiakaskonetta sekä kirjaston avoin langaton verkko. Tablettia asiakkaat voivat lainata kirjaston tiloissa käytettäväksi kirjastokortilla asiakaspalveluaikoina. Tulosteita, valokopioita ja skannauspalvelua saa asiakaspalveluaikaan, maksu käteisellä lainaustiskille.
 

Valokuva-arkisto yläkerran tietokoneella

Tervolaisia, digitoituja valokuvia sisältävä kuva-arkisto. Kuvia voi katsella kirjaston yläkerrassa olevalla tietokoneella.
 

Digitaalipiano, ukulele

Kirjastossa asiakkaat voivat soittaa digitaalipianoa, pianoon on liitettävissä kuulokkeet. Pianoa lainataan tervolaisille järjestöille, ja vuokrataan yksityishenkilöille. Vuokra on 10 €/3 päivää. Ukulele on lainattavissa kirjastokortilla.
 

Verenpainemittari ja vaaka

Kirjastossa on asiakkaiden omatoimisessa käytössä verenpainemittari ja henkilövaaka.
Energiankulutus- ja pintalämpömittarit
Savon Voiman lahjoittamia mittareita voi lainata kirjastokortilla.
 

Kuntosalikortit

Myymme kuntosalikortteja, maksut käteisellä. Myös Smartum ja Tyky-kuntosetelit käyvät maksuksi.
 

Myynnissä

Kirjastokassi, 6,50 €
Tervo, vesirajan kartta –kirja, hinta 40 €
Tervo-viiri lipputankoon, 75 €, Tervo-seuran tuote, maksu tilisiirrolla

Ota yhteyttä:

Lainaus
044 7499 315
kirjasto(a)tervo.fi

Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden esimies
Tiina Pulkkinen
044 7499 316
tiina.pulkkinen(a)tervo.fi

Käynti- ja postiosoite
Tervon kunnankirjasto
Kirkkotie 5, 72210 Tervo

Seuraa meitä Facebookissa

Kirjaston palvelut ja maksut Omatoimikirjaston toimintaohjeet Omatoimikirjaston käyttösäännöt