Takaisin

Tiedote henkilökohtainen apu

21.4.2020

Tässä tiedotteessa on tietoa henkilökohtaisen avun asioista koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa.

Koronavirus (Covid-19) tarttuu pisara- ja kosketustartuntana, kun henkilö yskii ja aivastaa. Virus voi tarttua myös likaantuneiden käsien ja pintojen välityksellä. Tartuntoja ehkäistään parhaiten muistamalla hyvä yskimis- ja käsihygienia ja pesemällä kädet huolellisesti vedellä ja saippualla ja käyttämällä alkoholipitoista käsihuuhdetta.

Ajantasaista tietoa saa korona viruksesta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19 ja Tervon kunnan sivuilta https://www.tervo.fi/korona

HENKILÖKOHTAISEN AVUN KÄYTTÖ POIKKEUSTILAN AIKANA

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana henkilökohtaista apua käytetään vain asiakkaan välttämättömien palveluiden hoitamiseen; kauppa- ja apteekkiasiointiin, lääkärikäynteihin ja ulkoiluun. Mikäli avustettava on itse estynyt lähtemästä välttämättömiä asiointeja kaupassa ja apteekissa, voi avustaja käydä hoitamassa nämä asiat avustettavansa puolesta poikkeustilan aikana (kun tilanne normalisoituu, tätä ei ole enää mahdollista käyttää).

SUOJAUTUMINEN

Mikäli henkilökohtainen avustaja ei kuulu avustettavan lähipiiriin, on avustajan suojauduttava asianmukaisesti, vaikka molemmat olisivat oireettomia, mennessään avustettavan luo ja muistettava huomioida muut koronaviruksen leviämistä ehkäisevät ohjeistukset. Avustaja varaa kotikäynnille mukaan kertakäyttöisen/kankaisen suojamaskin.

  • muistetaan hyvä käsihygienia, kädet pestään heti avustettavan luo mentäessä, tämän jälkeen puetaan kertakäyttöinen/kankainen maski
  • ei halata/kätellä
  • sekä avustaja että avustettava ovat molemmat täysin terveitä
  • avustaja käyttää omaa puhelinta (ja mahdollisia muita laitteita) harkiten

Suojaimia saa tilattua puhelinnumerosta: Kati Vehniäinen puh. 0447499253. Tilauksen yhteydessä voitte sopia suojaimien hakuajan ja -paikan.

SAIRASTUMINEN

  • Mikäli avustaja sairastuu, avustettava voi käyttää välttämättömien asioiden (kauppa- ja apteekkikäynnit) hoitamiseksi Tervon kunnan asiointipalvelua, joka tilataan puhelinnumerosta 044 7499 303 tai p. 017 499 111 (ma-pe klo 8-15 välisenä aikana).
  • Avustaja saa olla sairastuessaan (koronaviruksen kaltaisten oireiden vuoksi) poissa töistä 5 vrk ilman lääkärinlausuntoa. Mikäli oireet jatkuvat yli 5 vrk, sitten tarvitaan lääkärinlausunto.
  • Avustettavan sairastuessa, avustaja ei käy tuolloin avustettavan luona tartuntariskin vuoksi.
  • Mikäli avustettava joutuu karanteeniin/sairastuu koronavirukseen, ilmoitetaan tästä viipymättä Tervon kuntaan ma. sosiaaliohjaaja Niina Lappalaiselle puh. 044 7499256.

Mikäli joitain kysymyksiä herää asian tiimoilta voitte olla yhteydessä Tervon kuntaan ma. sosiaaliohjaaja Niina Lappalaiseen puh. 044 7499256 tai niina.lappalainen@tervo.fi


Ystävällisin terveisin

Minna Heikkinen
Perusturvajohtaja
Tervon kunta


Ota yhteyttä:

Tervon kunta
017 499 111 (neuvonta)
tervon.kunta@tervo.fi

Kunnanvirasto on avoinna ma-pe klo 9.00-11.00 ja 12.00-14.00.

Chat-asiakaspalvelu on avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaan ma 12-18, ti - pe 9-15

Käynti- ja postiosoite
Tervontie 4, 72210 Tervo

Lähetä turvapostia