Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus on yhteistyötä lapsen ja kodin kanssa: tekemistä, olemista, yhdessä elämistä ja uuden oppimista. Koska luonto ja kauniit savolaismaisemat ympäröivät meitä, haluamme auttaa lapsia tutustumaan tähän omaan kulttuuriperintöönsä.

Alle kouluikäisten lasten vanhemmilla on varhaiskasvatuslakiin perustuva oikeus valita lasten hoidon järjestämisessä seuraavien vaihtoehtojen välillä:

  • Kunnallinen koko- tai puolipäivähoitopaikka
  • Lapset hoidetaan kotona kotihoidon tuella, jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi
  • Päivähoidon järjestäminen yksityisen hoidon tuella, jolloin kotona on palkattu hoitaja tai lapsi on yksityisessä päivähoitopaikassa. Hoitoa tuetaan KELAn maksamalla yksityisen hoidon tuella.

Hoitopaikan hakeminen

Varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden tarpeen mukaan. Vanhempien tulee jättää varhaiskasvatushakemuksensa neljä kuukautta ennen varhaiskasvatustarpeen alkamista. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve kuitenkin johtuu äkillisestä työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Hoitoaikojen ja poissaolojen ilmoittaminen

Ilmoitathan hoitoajat hoitopaikkaan viimeistään edeltävän viikon maanantaina ja mahdollisista muutoksista pikaisesti. Myöhemmin tulleisiin muutoksiin voidaan vastata vain, mikäli ne eivät lisää henkilökuntatarvetta.

Huomioithan, että hoitoaikailmoitus on sitova, koska henkilökunnan työvuorot suunnitellaan annettujen hoitoaikojen mukaan. Erityisesti tieto hoitoajoista klo 8-16 ulkopuolella on tärkeä.

Lisätietoja päivähoitoa koskevista asioista saa varhaiskasvatuspalveluiden esimieheltä.

 

Ota yhteyttä:

Tupsukorvat (pienten puoli)
044 7499 264

Pähkinänsärkijät (isojen puoli)
044 7499 262

Iltapäivätoiminta
044 7499 327

Vs. varhaiskasvatuspalveluiden esimies
Marjo Tolonen
044 7499 261
marjo.tolonen(a)tervo.fi

Käynti- ja postiosoite

Parkkitie 2, 72210 Tervo

Kurrekummun facebook -sivu

Seuraa meitä Facebookissa